Д -р Комитски е висококвалифициран пластичен и реконструктивен хирург, който разбира промените в тялото на жената, дължащи се на бременност, раждане и кърмене.

Имаме удоволствието да Ви предложим топ 5 процедури за възстановяването Ви след бременността и раждането за да сте отново в желаната форма. Стегнат корем, повдигнат бюст или премахване на излишните мазнини са някои от възможностите, които са пред вас.

Заедно с Вас ще обсъдим най-подходящите процедури и реда, по който могат да се случат. Ще направим среща в нашата клиника, ще се запознаем с Вас, ще направим преглед и ще обсъдим възможностите.

ТОП 5 ПРОЦЕДУРИ 

ЦЕНА
В зависимост от броя на интервенциите и сложността на операциите ще получите индивидуална цена, след консултацията в клиниката.

КАКВО E MOMMY MAKEOVER?

След раждането някои жени се връщат с лекота към тялото си преди бременността, но за повечето жени това може да стане невъзможна задача. Промените в тялото в резултат на бременност и кърмене включват: увеличаване на тегло, стрии, отпускане на гърдите, коремната стена и други.

Възстановяването на мама е комбинация от естетични процедури, предназначени да променят всичко това, като се извършат някои от следните интервенции или комбинация от тях:

  1. Абдоминопластика – за отстраняване на излишната кожа, стягане на коремните мускули и оформяне на талията
  2. Повдигане на гърдите – за оформяне на отпуснати гърди и придаване на по-младежки вид
  3. Уголемяване на гърдите – за възстановяване на обема им
  4. Липосукция – за премахване на упорити мастни натрупвания и оформяне на силуета
  5. Бразилски лифтинг – за да се повдигне дупето и да му се придаде обем

ПРОМЕНИ НА КОРЕМА

Промените, които настъпват в женското тяло по време на бременност, често са най-очевидни по корема. При всички жени има хормонални промени по време на този период, поради което се наблюдава отпусната кожа (птоза), появяват се и стрии. Двете половини на правия коремен мускул  се раздалечват (диастаза).

Жените, които са раждали с цезарово сечение е възможно да имат и груб белег.

Подходяща процедура за възстановяване на коремната стена е Пластиката на коремната стена – АБДОМИНОПЛАСТИКА

Това е хирургична интервенция, при която се премахва излишък от кожа и подкожна мастна тъкан в долната част на корема чрез изрязването им. Укрепват се и коремните мускули. Белегът е фин, скрит в бельото. Разположен е възможно най-близо до пубиса и слабинните гънки. Стриите също се повлияват благоприятно при тази интервенция.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

ПРОМЕНИ НА ГЪРДИТЕ

Много майки се притесняват, че кърменето на бебето им ще разруши младежкия вид на гърдите им. По време на бременността обаче ще настъпят промени в гърдите, независимо дали майката е в състояние или не да кърми бебето си. Докато женското тяло се подготвя за производството на мляко (известно като лактация) млечните жлези се уголемяват. След раждането те се свиват, което може да остави      изпразнен кожен плик. Следователно след бременността гърдите на жената са склонни да се отпуснат и често по кожата се появяват стрии.

Подходящи процедури за възстановяване на гърдите са:

  • ПОВДИГАНЕ НА ГЪРДИТЕ
  • УГОЛЕМЯВАНЕЕ НА ГЪРДИ С ИМЛАНТИ
  • КОМБИНАЦИЯ НА УГОЛЕМЯВАНЕ И ПОВДИГАНЕ НА ГЪРДИ
  • КОМБИНАЦИЯ НА ПОВДИГАНЕ И НАМАЛЯВАНЕ НА ГЪРДИ

Повдигането на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа и подкожие от млечните жлези се постига по-хармонична форма на последните и те се позиционират по-високо. В повечето случаи се намалява диаметърът на ареолите и те се позиционират по-високо. Разрезите се разполагат кръгообразно около ареолите, вертикално през долната половина на гърдите и/или в гънките под млечните жлези.

Уголемяване на бюста с импланти е хирургическа интервенция, при която се поставят силиконови импланти, с което се постига по-хармонична форма на гърдите и/или се увеличава обемът им.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

Уголемяване и повдигане на бюста

Уголемяването и повдигането на бюста е съчетана хирургическа интервенция, при която се поставят силиконови импланти, с което се придава обем и се постига по-хармонична форма на гърдите и се увеличава обемът им, като едновременно с това се премахва излишък от кожа и се намалява диаметърът на ареолите, които се позиционират по-високо.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

Повдигане и намаляването на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа, подкожие и жлезна тъкан от млечните жлези се постига по-хармонична форма на последните и се намалява обемът им. В повечето случаи се намалява диаметърът на ареолите и те се позиционират по-високо.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

ИЗЛИШНИ МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ

Въпреки че много жени са в състояние да отслабнат и да стопят натрупаните мазнини по време на бременността, някои забелязват, че имат области по бедрата, корема, талията, където натрупванията няма да изчезнат въпреки агресивните и продължителни режими на спорт и диета. Много от хормоналните промени водят до трайни телесни промени като тези локализирани мастни отлагания.

Подходяща процедура за премахване на излишните мастни натрупвания е ЛИПОСУКЦИЯ

Липосукцията е хирургическа интервенция, при която се премахва излишък от подкожна мастна тъкан предимно в областта на корема, паласките, талията, ханша и бедрата чрез въвеждане на специален разтвор в подкожието и последваща вакуумна аспирация с канюли, въведени в подкожието през миниатюрни отвори в кожата (около 5мм). Белезите след интервенцията са незабележими.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

ПРОМЕНИ НА СЕДАЛИЩЕТО

Неизбежно по време на бременността настъпват и промени на седалището. То има възможност да бъде повдигнато и увеличено с импланти или със собствена тъкан т. нар. Бразилски лифтинг. Тази процедура се използва за да се възстанови дупето, то изглежда по-кръгло, да се изглади контура му и да се създаде впечатление за по-тънка талия.

Подходяща процедура за оформяне на седалището е БРАЗИЛСКИ ЛИФТИНГ

Повдигането на седалището е хирургическа интервенция, при която се премахва излишък от кожа и подкожна мастна тъкан в областта на ханша, външната страна на бедрата, долната част на гърба и седалището. Останалите тъкани се лифтират и дупето се оформя, като в съчетание с това може да му се придаде по-кръгла форма с използване на собствена тъкан или импланти. Белегът е изцяло скрит от бельото.

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА

КАКВО ДА ОЧАКВАМ ОТ ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИЯ ПЕРИОД?

Специално компресиращо бельо ще помогне да се чувствате по-комфортно в следоперативния период.

Нашият подход позволява на повечето жени да възобновят редовните си дейности в рамките на 2 седмици след операцията. За да бъде постигнат оптимален естетичен резултати от съществено значение е да следвате указанията за следоперативна грижа, които ще ви бъдат дадени и обяснени преди и след операцията.