Абдоминопластика

Какво представлява пластиката на предната коремна стена – абдоминопластика?

Пластиката на предната коремна стена е хирургическа интервенция, при която се премахва излишък от кожа и подкожна мастна тъкан в долната част на корема чрез изрязването им и се укрепват коремните мускули.

Съществуват различни техники и модификации на операцията:

  • Класическа пластика на корема – извършва се по описания начин, като пъпът се откача от нормалното си място на кожата и се извежда на ново такова след фиксирането на кожно-подкожния слой за долната част на разреза. Белегът е скрит в бельото и е разположен възможно най-близо до пубиса и слабинните гънки. Има белег около пъпа.
  • Минипластика на корема – премахва се само кожно-подкожен излишък без откачането и преместването на пъпа. Белегът е подобен на класическата пластика. Белег около пъпа няма.
  • Модифицирана пластика на корема – премахване на кожно-подкожен излишък с откачане на пъпа от дълбоките структури. Така той се премества надолу до 2-3 см в едно с фиксирането на кожно-подкожния слой. Белегът е аналогичен на гореспоменатите. Белег около пъпа няма.
  • Разширена пластика на корема – същата като класическата, но с продължение на разреза максимално настрани, при което се обхващат тикани по страничните повърхности на тялото и дори към гърба.
  • Обърната пластика на корема – премахва се излишък в горната част на корема, като белегът се разполага в гънките под гърдите и е видим в областта между тях. Обикновено около пъпът няма белег.

Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво пластиката на предната коремна стена няма да направи за Вас?

Тази операция не е хирургическо лечение при наднормено тегло. Пациенти с наднормено тегло, които имат намерение да го редуцират, следва да отложат всеки тип операция за оформяне силуета на тялото до момента, в който са достигнали и запазили стабилно своето идеално телесно тегло. Освен това резултатите от абдоминопластиката могат да се повлияят негативно от евентуална бременност и последващото разтягане на предната коремна стена.

Подходяща ли е пластиката на предната коремна стена за Вас?

Абдоминопластиката може да се извършва само по хирургичен път. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за пластиката на предната коремна стена?

Няма “правилна” възраст за абдоминопластиката. Времето за извършването й в крайна сметка зависи от това, кога сте психически и естетически готов/готова за тази процедура.

Свържете се с нас