Липосукция

Какво представлява липосукцията на корема?

Липосукцията на корема е хирургическа интервенция, при която се премахва излишък от подкожна мастна тъкан чрез въвеждане на специален разтвор в подкожието и последваща вакуумна аспирация с канюли, въведени в подкожието през миниатюрни отвори в кожата (около 5мм). Тя може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия. 

Какво липосукцията на корема няма да направи за Вас?

Тази операция не е хирургическо лечение при наднормено тегло. Пациенти с наднормено тегло, които имат намерение да го редуцират, следва да отложат всеки тип операция за оформяне силуета на тялото до момента, в който са достигнали и запазили стабилно своето идеално телесно тегло. Освен това резултатите от липосукцията могат да се повлияят негативно от евентуална бременност и последващото разтягане на предната коремна стена. 

Подходяща ли е липосукцията на корема за Вас?

Липосукцията на корема може да се извършва само по хирургичен път. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за липосукцията на корема?

Няма “правилна” възраст за липосукция на корема. Времето за извършването й в крайна сметка зависи от това, кога сте психически и естетически готов/готова за тази процедура.

За повече информация посетете страница „Полезна информация за пациента“.

Свържете се с нас