Ринопластика

Какво представлява пластиката на носа – ринопластика?

Пластиката на носа е хирургическа интервенция, при която се постига по-хармонична форма на носа и се нормализира големината му. Тази операция може да се съчетае с манипулации върху носната преграда – септопластика. В Роял Пластик Клиник д-р Комитски осъществява пластиката на носа с метода на ултразвуковата ринопластика – иновативен подход, позволяващ фино моделиране на костните структури без засягане на надлежащите меки тъкани и подлежащата лигавица с помощта на специален апарат наречен пиезотом. Така се постигат по-прецизни резултати и се предотвратява образуването на синини и тежки отоци около очите. Възстановяването на пациентите след операцията е по-леко и бързо. В болшинството от случаите д-р Комитски практикува отворена ринопластика с органосъхраняваща техника за атравматично моделиране на гърба на носа и извършва стабилна във времето корекция на върха, което дава естествени и естетически издържани резултати.

Какво ринопластиката няма да направи за Вас?

Ринопластиката в повечето случаи променя Вашия външен вид в известна степен. Като изолирана процедура обаче не изменя съществено пропорциите на лицето ви.

Подходящ ли е ринопластиката за Вас?

Ринопластиката може да се извършва само по хирургичен път и се извършва, когато нехирургичните методи за моделиране на носа изчерпват своите възможности. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа за перспективата и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за ринопластиката?

Ринопластиката може да се извърши по всяко след пълното анатомично формиране на носната пиармида, което става към 16-17 годишна възраст.

За повече информация посетете страница „Полезна информация за пациента“.

Ринопластика пакет
Създали сме удобен пакет, чрез който ще може да се възползвате от всички удобства, необходими изследвания и грижи в клиниката ни и след това.
Вижте нашия пакет Ринопластика
Свържете се с нас