Горна блефаропластика

Какво представлява пластиката на горните клепачи – горна блефаропластика?

Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на горните клепачи – увисване на кожата, наличие на гънки и бръчки, изпъкване на мастни торбички. При пластика на горните клепачи се отстранява излишък от кожа, хипертрофичен орбикуларен мускул и подлежащите мастни торбички. Белезите са скрити в гънките на горните клепачи. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво горната блефаропластика няма да направи за Вас?

Горната блефаропластика не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на стареенето, но може със сигурност да го забави значително като подмлади зоната около очите и да придаде на погледа Ви свежест.

Подходяща ли е горната блефаропластика за Вас?

Горната блефароластика може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето извършването й. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа за перспективата и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за горната блефаропластка?

Няма „правилна“ възраст за горна белфаропластика. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Времето за горната блефаропластика в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът е строго индивидуален и се определя от първите белези на остаряване, които не биха могли да се третират успешно с неинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Операцията е с по-дълготрайни резултати при пациенти в началото на 40-те години, но може да се извърши както около 30-те години, така и около 60-те години. 

За повече информация посетете страница „Полезна информация за пациента“.

Свържете се с нас