Лифтинг на чело

Какво представлява лифтингът на челото – фронтлифт?

Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на челото като хоризонтални бръчки, вертикални бръчки в областта между веждите, спадане на веждите. С лифтингът на челото се повдигат и репозиционират дълбоките меки тъкани в областта на челото, резецират се мускули, премахва се кожен излишък и се намаляват или увеличават подлежащите костни структури като по този начин се изглаждат бръчките по челото и тези между веждите и се хармонизира горната трета на лицето. Белезите са скрити в окосмената част на главата или са на границата й с неокосмената. Извършва се по класическа или ендоскопска техника. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво фронтлифтът няма да направи за Вас?

Лифтингът на челото не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на стареенето, но може със сигурност да го забави значително.

Подходящ ли е фронтлифтът за Вас?

Фронтлифтът може да се извършва само по хирургичен път (класически и ендоскопски) и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето извършването му. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид. 

Коя е най-подходящата възраст за извършване на фронтлифт?

Няма „правилна“ възраст за фонтлифт. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Времето за фонтлифт в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът на тази намеса е строго индивидуален и се определя от спадане на веждите и наличието на бръчки до степен, която не би могла да се третира успешно с неинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Най-често фронтлифтът се извършва при пациенти между 40 и 65 години, но в определени случаи долната граница може да е около 25-30 години, а горната около70-75 години. 

За повече информация посетете страница „Полезна информация за пациента“.

Свържете се с нас

Телефон: 00359 2 9 523 669
Е-мейл: demo@demo.com
Намерете ни във Фейсбук